Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
17.04.15: Verdens største seafood-begivenhed fortsætter med at vokse. Der er tale om den 23. udgave af Seafood Expo Global og den 17. udgave af Seafood Processing Global, tidligere kendt som hhv. European Seafood Exposition og Seafood Processing Global, som sætter nye rekorder, når dørene slås op for årets udgave fra tirsdag til torsdag i næste uge, dvs. den 21. til 23. april, i Bruxelles.
Læs mere
16.04.15: Danæg-koncernen meddeler i dag, at man har købt 24 procent af den finske fødevarevirksomhed Munax Oy, der er specialiseret i produktion og salg af skalæg samt forædlede ægprodukter. Munax Oy har i dag en markedsandel på ca. 35 procent på det finske detailmarked.
15.04.15: Der står mere end 150.000 Bjørn røremaskiner i bagerier og storkøkkener over hele verden. Det fastslår A/S Wodschow & Co., der i år kan fejre, at det er hundrede år siden, at den første maskine blev produceret på virksomhedens fabrik i København. – Og nutidens Bjørn røremaskiner er stadig resultatet af solid dansk kvalitet i et design, der tager udgangspunkt i brugernes behov, lyder det.
13.04.15: Det Dagrofa-ejede FoodService Danmark lancerer i dag, hvad man selv betegner som landets første B2B onlinesupermarked, og hermed lukker fødevaregrossisten det hul i markedet, som mange mindre erhvervsdrivende angiveligt har oplevet siden lukningen af Metro i december sidste år.
17.04.15: Der bliver af og til påvist spor af kemikalier i fødevarer og drikkevarer. Det kan være pesticider i frugt og grønt, veterinære lægemidler i kød og andre animalske produkter, eller miljøbelastende stoffer i forskellige fødevarer. Regelmæssig kontrol hjælper med at sikre overholdelse af regler og standarder for fødevaresikkerhed og beskytte forbrugerne mod potentielle risici. Men hvor højt er niveauet af disse stoffer i fødevarer og gøre de overstiger de eksisterende officielle grænser?
16.04.15: De europæiske forbrugeres store appetit på økologi betyder, at der gennem en længere periode har været stor mangel på økologisk svinekød. Det oplyser Friland, som også har oplevet at måtte sige nej til kunder. Men nu vil virksomheden give kontant belønning for nye søer.
17.04.15: Novozymes har netop lanceret et nyt enzym beregnet for produktion af maltose. Det nye produkt ”Secura” skal bidrage til at optimere produktionen og samtidig reducere omkostningerne. Stivelsesindustrien er et af de ældste markeder for enzymer og producerer en bred vifte af sødemidler og ingredienser, der anvendes inden for fødevareindustrien.
15.04.15: Afsværing af svinekamme er en udbredt praksis i kødindustrien. Ideelt set skal fedtet skæres af i et stykke og efterlade et ensartet lag på kammen. Kødindustrien er stærkt fokuseret på omkostninger og udbytte. Og sidstnævnte er blevet dramatisk forbedret takket være en robot udviklet af Danish Meat Research Institute (DMRI) på Teknologisk Institut. Sådan lød begrundelsen bl.a., da løsningen i marts måned vandt en sølvmedalje i FoodTec Award 2015.
17.04.15: Den prestigefyldte Seafood Prix d'Elite-konkurrence premierer hvert år de bedste nye produkter udviklet til det europæiske seafood marked. Derfor betragtes konkurrencen også som et af de vigtigste steder at lancere nye produkter, hvilket danske Vilsund Blue A/S kan tale med om. Virksomheden vandt en pris sidste år og er nomineret blandt dette års finalister.